19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Perník s jablky

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 400 g
cukr krupice 250 g
mléko 250 ml
vejce 1 ks
olej 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Nastrouháme si oloupaná jablíčka bez jádřinců.
Do mísy prosijeme mouku, přidáme cukr, mléko, vejce, olej, kakao, kypřící prášek do perníku a vše 3 minuty šleháme. Pak do těsta přidáme nastrouhaná jablíčka a dobře promícháme. Těsto vylijeme na plech s vyšším okrajem a vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Tvarohová střecha

Postup: Utřeme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem. Můžeme ochutit rumem.... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská cibulová polévka

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Losos s citronovou omáčkou

Postup: Porce lososa bez kůže osolíme, okořeníme citronovým pepřem, vložíme do pekáčku,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...